Florian Keller
TMBase Music Workshop va discuta impreuna cu crate-digger si DJul international Florian Keller despre importanta trecutului, muzica rara valoroasa din diferite curente si folosirea ei intr-un context actual, analizand influenta ei asupra prezentului. Se va dezbate insasi importanta si valorile pe care le transmit sursele si ne vom intreba daca asemenea lor, muzica de acum va constitui influenta pentru generatiile ce vor veni peste 20 de ani; cat de mare este influenta exploziei comunicarii electronice pentru muzica rara si ce inseamna digitalul pentru pastrarea si revalorificarea trecutului muzicii. Vom vorbi cu Florian Keller despre ce face ca un set de DJ sa fie eclectic si cum piese din genuri diferite alcatuiesc un set, legate prin elemente comune.

Daca Compost este in cuvintele lui Gilles Peterson "cel mai consistent si progresiv label din Europa" atunci Florian Keller este pentru label unul dintre Djeii care fac legatura intre influentele si radacinile sale si formele muzicale ale prezentului.  De la hip-hop, funk, soul, nuJazz, pana la breakbeat si drumandbass, acest DJ veteran trece cu usurinta de la un gen la altul fara a cadea prada cliseelor, surprinzand muzical.

Florian Keller a fost dintotdeauna interesat de Funk, partea creativa si beaturile mai dure din Funk, spatiile lasate pentru improvizatie, plasandu-se intre putinii dj-ei ce nu au facut niciodata compromisuri in ceea ce priveste calitatea muzicii.

http://www.party-keller.net/

Tim Exile
In cadrul TMBase Music Workshop 2007, Tim Exile va sustine 2 sesiuni de prezentare, aducand in prim plan modul sau unic de abordare a creatiei si actului muzical, analizand relatia dintre  software si hardware.

Exile va vorbi de asemenea despre procesul productiei muzicale, pentru a porni o discutie despre genuri, concept, calitate si coerenta. Nu va fi trecut cu vederea rolul de performer live - crearea unui setup care sa permita o mare libertate de improvizatie si productie live, precum si pastrarea elementelor de dj.
Tim Exile a abordat muzica din toate perspectivele - a cantat la vioara in adolescenta, a fost membru in coruri si orchestre, a jucat in piese, a pus muzica ca DJ… pana cand atentia i-a fost captata de synth-uri si samplere, efecte si gadgeturi audio cu care a inceput sa produca house, drumandbass, broken-beat, lansand productii la labeluri precum Moving Shadow, Beta Recordings, Renegade Hardware si Frequency.

A dus experimentul peste limitele drumandbass-ului lansand un album la Planet Mu (Pro Agonist, 2005) dupa care si-a creat propriul instrument electronic de improvizat si cantat, lucru care a dus inevitabil la actul sau imprevizibil, unic, documentat si el de o inregistrare live, lansata deasemenea la PlanetMu.


http://www.timexile.com/


Red Eyes
Valorificandu-si influentele din funk-ul si soul-ul anilor 70, RedEyes a lansat productii drumandbass unanim apreciate la case precum Bingo si Creative Source, care au atras atentia asupra sa mai mult decat neintelegerile cu unii din mai marii genului.

In cadrul intalnirii  se vor aborda impreuna cu Red Eyes aspecte legate de productia unei piese de drumandbass in 2007, alegerea sample-urilor, precum si  invataturile pe care romanii ar putea sa le asimileze de la tanara scena din Franta si felul in care protagonistii acesteia ii hranesc ascensiunea.

http://www.centralmassive.com/
Invitati din scena Romana

TRG (myspace.com/trgproductions) ,
Roli Breaker
(myspace.com/rolibreaker) ,
Dj Mike,
Leizaboy
(myspace.com/oratzio),
Nemo,
Snow & MC Agent

(myspace.com/mcagent, myspace.com/djsnowro)
Goblin,
Pnal
(myspace.com/pnaltmbase),
Makunouchi Bento
(myspace.com/makunouchibento),
Sensorship
(myspace.com/sensorship),
Dr. Dan (myspace.com/thedrdan),
Thrina
(tmbase.ro),
UFO
(tmbase.ro),
AlexS
(tmbase.ro),
GMan
(tmbase.ro),
Dudu
(anonimtm.ro),
MC Tina
(myspace.com/tinaemcee),
Minus
(myspace.com/minusro),
Mesmer
(myspace.com/mesmer1979),
Hazee
(myspace.com/skunkpredatorz),
Pic
,
Rapala
(myspace.com/rapalla),
Addo
,
Pristvi
(myspace.com/pristvi),
Dan Bazix
(myspace.com/danbazix),
Phoneme
(myspace.com/djphoneme),
Cypher
,
Brazda lui Novac,
Nazo,
Colin,
Mr. H,
SelfMadeMusic,
Costel Cristea,
JTR,
Lucian Blidar

si multi altii...


Music Workshop Media

Poze de la
TMBase Music Workshop 2006
Ziua 1,2 & 3
Poze de la
TMBase Music Workshop 2005
Ziua 1 | Ziua 2 | Ziua 3
Scurt Montaj de la
TMBase Music Workshop 2005
~8" 55.3MB divX codec
download
 
©2007. Asociatia Pentru Muzica Urbana TMBase