VINERI 24.03 CLUB 30 / 17:30
BREAKBEAT:2006 cu MAELSTROM

MAELSTROM


Maelstrom este un exponent al scenei de breaks funky franceze, inca din anul 1996, fiind activ in serii de party-uri de pe vremea aceea si adoptand stiluri precum techno, hard-tech, drum&bass. Sub diverse pseudonime, precum Nambikwara, Les Chants Magnifiques, Low Possum sau Encore 14, a pus pe picioare un colectiv, Karbon 14, si doua labeluri de techno si hardfloor, Kompak si Karbon 14. Cu aceasta activitate in spate, inevitabil au venit si invitatiile party-uri in vestul Frantei impreuna cu Signal Electrique, Congo Natty, Jeff A madeus sau Interlope.

Pasionat fiind de r&b si funk-ul anilor 60-70, Mr Strom descopera in 2003 sunetul celor de la Plump Djs si alti exponenti similari ai breakbeatului nou de factura funky. Decide in acest moment sa se dedice sunetului englez de breakbeat, dar integrand influentele sale techno si cele din anii 70. Ca rezultat a reusit sa semneze piese de-ale sale cu labeluri celebre din domeniu cum sunt Fingerlickin, Lab-rok, Jalapeno. Toate productiile sunt realizate impreuna cu colegul sau Napz.

Maelstrom va oferi un insight asupra scenei de breaks din Franta - si scena in curs de formare - relatia sa cu alte fenomene muzicale precum si o discutie asupra modului in care abordeaza productia de breakbeat.

 

SAMBATA 25.03 CLUB 30 / 17:30
DRUMANDBASS: 2006 cu MARCUS INTALEX

MARCUS INTALEX


Eminamente underground, lipsit de canalele media clasice, drumandbass-ul a contat intotdeauna pe entuziasmul si pasiunea personalitatilor implicare in scena, transgresand granitele muzicale si impunand criteriile unor comunitati, mai mult sau mai putin virtuale. Una dintre acele personalitati este, cu siguranta, Marcus Kaye, aka Marcus Intalex. Cu o experienta de 18 ani in muzica de dans, Marcus a marcat curentul la inceputul mileniului, aducandu-si propriul stil, de cross-over intre genul progresiv si liquid. Piese ca How You Make Me Feel sau Taking Over Me au intrerupt ciclul agresiv initiat in drumandbass la sfarsitul anilor 90, introducand un element pozitiv intr-o scena marcata de anxietate si tehnicizare. In 2001, Marcus Intalex a fondat Soul:R, iar 2 ani mai tarziu Revolver:R, lansand piese solo sau in colaborare cu ST.Files si Calibre, dar si piese de la D-Bridge, Klute, D.Kay sau Nu:Tone. In comunitate, dar si in afara ei, Marcus Intalex si Soul:R sunt 2 coordonate esentiale pe harta drumandbass-ului, sinonime cu valoare, profesionalism, dinamism si cr eativitate. Producator si dj de inalta clasa, Marcus Intalex aduce in scena un sound original, mereu proaspat, la granita dintre club si home hi-fi, greu de agalat si mereu surprinzator.

Marcus Intalex va fi invitatul principal intr-o sesiune de discutii ce va aborda o gama larga de teme ce privesc scena de drumandbass: de la probleme ce privesc inovarea, deschiderea si influentele din alte genuri si subdivizarea acestora la chestiuni referitoare la DJing precum conflictul inre vinil, cd si digital - valorile unui set si relatia acestuia cu publicul precum si informatii despre label-uri ce inseamna, cum a pornit si cum poate fi abordat un label global de drumandbass.

 


 

SAMBATA 25.03 CLUB 30 / 15:30
NUJAZZ & BROKEN BEAT cu BEN MONO


BEN MONO

Inca de la varsta de 16 ani, Paul Beller ( aka Ben Mono ) incepe sa se implice in scena muzicala si in perioada de inceput a labelului Compost. Tobosar autodidact, basist si keyboard player – reuseste pana la 23 de ani sa scoata doua placi 12 inch sub numele de “Force&Paul” la Compost, releasuri care-i intaresc reputatia de breakbeat muzician si fac ca revista britanica I-D sa adauge un entuziast “Irezistibil!” langa numele artistului.

Studiaza chitara bas la Conservatorul din Munchen si se implica in realizarea catorva coloane sonore pentru filme. Progreseaza treptat – ajungand sa lucreze cu artisti de la labeluri cunoscute ca Spinning Wheel sau Sonar Kollektiv.

Personalitate muzicala complexa, Paul Beller e in aceeasi masura si compozitor – si DJ – si inginer de sunet – si instrumentist – tintind si folosind toate mijloacele de care dispune pentru a ajunge la un sunet proaspat si original.
“Intotdeauna m-au interesat cei care se exprima proaspat. Imi place cand fiecare isi face treaba lui - fie rock, hip hop, r'n'b, classic music, techno sau alt gen. Cand poti auzi inca de la inceput cine e in spatele cantecului. Si nu-mi place deloc muzica complexa de dragul complexitatii.”

Cu primul album solo scos la Compost, acest talentat producator german si-a deschis interactiunea cu lumea muzicala internationala. Interactiune sprijinita de dragostea lui de se plimba prin lume si mai ales atractia lui pentru mediile urbane ca Londra sau Berlin:”Cu cat calatoresc mai mult cu atat realizez mai clar ca sunt dependent de orasele mari, intense. Nu conteaza prea tare daca (orasele) sunt la munte sau la mare. Lucrul care conteaza e sa gasesc vibratia urbana.”; fara doar si poate – vibratia urbana se regaseste in toate piesele lui Paul Beller. “Muzica mea e tare sincera.” –spune el “e ca o oglinda.” Si totusi – cum suna muzica lui ?

“E pasul urmator intr-o noua directie stilistica, combinand fraze vocale cu ritmul de club si parti organice cu parti sintetice”. E un pas catre broken beat cu parti vocale calde si funky. In albumul de debut, Paul a lucrat cu soliste vocale cunoscute ca Marzenka si Bajka, colaborari care i-au adus multa satisfactie muzicala.”